Sportingin 400 metrin juoksija rikkoi Kazakstanin pääkaupungissa 25 vuotta kestäneen ennätyksen kauden ensimmäisessä yleisurheilun kultatason MM-kokouksessa. Edellinen, vuonna 1998 juostu ja Carmo Tavaresin hallussa ollut ennätys oli 52,77.

Pääkilpailun voitti Cátia Azevedo, jota seurasivat palkintokorokkeella Jamaikan Stephanie Anne McPherson (54,66) ja Irlannin Sophie Becker (53,19).

Miesten 400 metrillä Benfican Ericsson Tavares sijoittui toiseksi ajalla 46,95 sekuntia, kun taas Espanjan Inaki Canal otti ykkössijan ajalla 46,36.

Kolme Benfican urheilijaa kilpaili 60 metrin esteiden alkusarjassa: Kuubalainen Roger Iribarne sijoittui neljänneksi ajalla 7,80 sekuntia, João Vítor Oliveira viidenneksi ajalla 7,83 sekuntia ja Sisínio Ambriz seitsemänneksi ajalla 7,98 sekuntia.

Benfican Francisco Belo sijoittui painonheitossa neljänneksi heitettyään kolmannella yrityksellään 19,75 metriä. Voiton vei Britannian Scott Lincoln 20,81 metrin heitolla.